Kryp

Kryp med Bohuslän Big Band och Regionteater Väst Dans visar fram akrobatiska rörelser olikt något utöver det vanliga. Foto: Håkan Larsson.

krypDansföreställning med Bohuslän Big Band och Regionteater Väst Dans. Ett blåbusigt band tillsammans med ”insektsfulla” dansare! Med totalt 7 dansare och 14 musiker på scen bjuds det på en charmig och underhållande upplevelse i insekternas fascinerande värld.
Idé att göra en ”insektsbalett” tillkom för två år sedan inspirerad av boken Kryp. Till att börja med att nämna är denna föreställning både musikaliskt och fantasieggande som med karismatiska drag lyckas fånga den unga publikens intresse liksom den äldre. För det andra är föreställningen riktat främst till barn i alla åldrar som känner för att skåda något utöver det vanliga, men bör man ta det med en nypa salt eller inte? Konceptet som har framställts går generellt ut på att låta barn få kunna utforska samt visualisera krypens exotiska miljöer via scenen som är konstruerad likt krypens ekosystem. Ljuset är aningen nertonad för att skapa fram stämning och klimat över vart krypen befinner sig. Utgångspunkten till den levande miljön kommer från det öppna och fria utrymmet på scenen i samband med kontrast av blå samt grön ton där det kryllar av dem 7 krypen. Men även i samband med musikens förtjänst som bidrar väldigt mysigt och stämningsfullt in.

Bjuder på en fantastiskt underhållande och stämningsfullt musik
Den fantasifulla musiken med dess många tonfall av kombination mellan jazz och blues spelas med stor inlevelse och de tänjer på gränserna precis som dansarna gör med sina rörelser. Musiken kan i stort sett vara bland föreställningens absoluta höjdpunkter som bjuder på en charmig rytm som sedan blir svårt att skaka bort. Skådespelarnas insats på scen synkroniserar sig väldigt väl i förhållning till musiken med genomtänkta rörelser.

Häftig koreografi med akrobatiska rörelser och festliga kryp
Det läggs märke till att rörelserna som har tillsatts på scen inte kommer från spontana reaktioner, utan skådespelarna har ständigt repeterat med vägledning av en enastående koreografi genom att tillämpa specifika samt härliga rörelser på scen. Aktörerna är väldigt akrobatiska under partier där de verkligen kunde dansa och röra sig loss i förlängda kroppsrörelser. Koreografin skapad av Camilla Ekelöf är en fröjd för ögat att skåda, likaså med skådespelarnas engagerande och spännande rörelser som tar en med storm och häpnad.
Slutligen efter att man väl har beskådat denna föreställning kan man sedan resonligt nog begripa att perspektivet som bjuds på är en uteslutande upplevelse med stämningsfullt inlevelse. Uppsättningens 40 minuter är ljuvlig underhållning för de ungdomar som strävar efter en föreställning utöver de vanliga, och den rekommenderas varmt för dem som vill se en optimistisk föreställning.
Arman Ghaleb

Lämna en kommentar